2011-10-14

Yeti trăiește într-o peșteră din Rusia?

Munții Shoria, locația în care se crede că trăiește omul zăpezilor (foto: Alamy)

Ați auzit probabil de Yeti sau omul zăpezilor. Mulți cred că acesta este doar un mit, dar un grup de oficiali ruși spun că au găsit dovezi clare ale existenței ființelor supranumite Yeti și că acestea trăiesc în Siberia. Afirmație vine ca urmare a unei conferințe internaționale dedicate acestui subiect și a unei expediții realizate pentru căutarea omului zăpezilor în zona munților Shoria.

Expediția a inclus și peștera Azasskaya în care participanții la conferintî au găsit posibilul culcuș al unui Yeti precum și mostre de păr. Experții spun că este prea devreme pentru a afirma cu siguranță că există oamenii zăpezilor. Ei așteaptă rezultatele testelor ADN ce vor fi efectuate asupra firelor de păr colectate. Autoritățile însă s-au grăbit să declare că sunt sigure în proporție de 95% de existența lui Yeti bazându-se atât pe noile descoperiri precum și pe multitudinea de rapoarte primite în zona Kemerovo de la persoane care l-au întâlnit pe Yeti.

Dacă știrea dată de administrația zonei Kemerovo se bazează pe adevăruri sau a fost doar o metodă de a atrage turiși în zonă (cum a sugerat presa rusă) rămâne de văzut. În orice caz legenda rămâne.

Sursa:

Niciun comentariu: