2011-10-12

Urme de dinozauri întipărite în calcar cretacic

Urme de dinozaur (foto: Russell Cothren)
În sud-vestul statului american Arkansas au fost descoperite urmele fosilizate ale unor dinozauri ce au pășit prin noroi acum 120 milioane de ani.

Urmele întipărite în calcarul cretacic aparțin câtorva specii diferite, dintre care prădătorul de opt tone Acrocanthosaurus atokensis și câteva sauropode. Pe vremea în care acești dinozauri și-au lăsat urmele, Arkansasul era o zonă similară Golfului Persic de  astăzi.

Deși întâlnite în divere locații din America de nord, seturi de urme de dinozaur ca acestea sunt rare în sudul Statelor Unite. Mare parte a oamenilor consideră că dinozaurii trăiau în zona de vest, în  statele Colorado și Utah, dar această nouă descoperire confirmă prezența dinozaurilor și în alte zone.

Acest nou set de urme a fost descoperit după ce stratul ce le acoperea a fost curățat de o furtună. Urmele au fost scanate de o echipă de cercetători pentru a ajuta în găsirea răspunsului la întrebări precum: Cum arătau aceste ființe când trăiau în carne și oase sau cum mergeau acețti dinozauri.

Sursa:

Niciun comentariu: