De ce acest blog?

Din pasiune pentru speologie
Sunt speolog amator infectat de virusul speologiei. Mă atrage mai mult latura științifică și explorativă a speologiei decât cea turistică. Dintre toate, speleogeneza este subiectul meu preferat, subiect care mă fascinează și intrigă în același timp, dar sunt interesat și de alte activități ca: fotografia (nu sunt expert dar încerc să învăț) și cartarea.
Ca ajutor pentru alții
Știu din proprie experiență că unele informații nu sunt ușor de găsit. Nu mă refer la informații despre localizarea anumitor peșteri (nu ca astea ar fi mai ușor de găsit) ci la știri proaspete din domeniu sau la răspunsuri la întrebări de genul: Asta de ce e așa? Asta cum s-a format? etc. Nu toate știrile referitoare la peșteri sau activități speologice din România sunt popularizate, iar știrile externe sunt și ele puține și apar mai rar. Pentru partea de răspunsuri la întrebări există într-adevăr o sumedenie de resurse, fie ele cărți, articole științifice sau pagini pe internet, dar chiar și-așa trebuie să știi cum și unde să cauți.
Mai concret
Blogul de față dorește să prezinte știri proaspete (naționale și internaționale), informații despre articole, cărți, site-uri și alte resurse de interes. Dacă aveți sfaturi sau un subiect interesant de publicat dați de veste prin comentarii, Facebook sau e-mail.

2 comentarii:

Christophe spunea...

Nu am propriu-zis un comentariu de trimis, caut de fapt un partner speo care ar merge cu mine in niste pesteri cu sare la 3 ore de drum de Bucuresti.

Ștefan spunea...

In Bucuresti sunt ceva pasionati de speologie, deci cel mai sigur ati putea apela la speologi locali :)
Dar oricum comentariul ramane, poate-l vede cineva din zona si e interesat.