2011-10-11

Crimă în Lascaux

Din fericire, nu este vorba despre o crimă adevarată. Crimă în Lascaux (Murder in Lascaux) este titlul unei cărți apărute anul acesta și îi are ca autori pe Betsy Draine și pe Michael Hinden.

Cartea o prezintă pe Nora Barnes, profesoară ce predă istoria artelor, care își doreșt mult să vadă faimoasele picturi rupestre din peștera Lascaux. Peștera este închisă pentru public, dar un grup restrâns de cercetători are acces la peșteră. Cu puțină șiretenie Nora reușește să primească aprobarea autorităților pentru a vizita peștera și pornește astfel spre Dordogne, în sudul Franței, împreună cu soțul ei Toby.  Totul pare perfect dar lucrurile se complică în momentul în care unul din vizitatorii peșterii este ucis în timpul vizitei.

Nora și Toby sunt considerați principali suspecți fapt care îi determină să își assume misiunea de a rezolva misterul crimei. Protagoniștii ajung să caute legături ciudate între simboluri Cro-Magnon și un cult religios din secolul al 13-lea săpând după adevăr prin notițele unor artițti de mult uitați și reusesc să pună cap la cap informațiile pentru a-și dovedi nevinovăția.

Sursa:

Niciun comentariu: