2011-11-09

Ecologizare la Peștera Liliecilor din Dobrogea

(foto: www.green-report.ro)
Angajați ai Petrom împreună cu membrii Oceanic Club și profesorul Victor Gheorghiu, de la Insitutul de Speologie „Emil Racoviță”, au participat la o acțiune de ecolgizare în Peștera Liliecilor din Dobrogea. Cu aceasta ocazie, voluntarii au putut observa cele două specii existente în pestera, Miniopterus schreibersii și Rhinolophus mehelyii. Ultima dintre a fost întâlnită doar în patru locații din Romania, Peștera Liliecilor fiind una din aceste locații.

În urma acțiunii s-au strâns peste 5 kilograme de peturi și gunoaie, lăsate în urmă de cei care vin în zonă la iarbă verde. S-au făcut de asemenea și măsurători pentru construirea unei porți cu ajutorul căreia se dorește limitarea accesului în pesteră. În peșteră sunt în acest moment aproximativ 80 de lilieci, iar prin securizarea intrării se dorește crearea de condiții prielnice pentru creșterea coloniei.

Acțiunea face parte din campania internă de voluntariat a companiei Petrom, care a început în 1 octombrie și se va desfășura până în data de 12 noiembrie.

Sursa:

Niciun comentariu: