2011-11-09

O serie de concerte televizate la Cumberland Caverns

Bluegrass în Cumberland Caverns (foto: bluegrassunderground.com)

Există mai multe peșteri în lume care servesc drept scenă pentru concerte. Printre acestea se numără și Cumberland Caverns care este cunoscută pentru cei ce îndrăgesc muzica bluegrass, un sub-gen al muzicii country. În 2008 a avut loc aici primul concert de muzică bluegrass, iar de atunci peștera a devenit o locație deosebită pentru interpreți americani ai acesti gen. Peștera cunoscută sub numele de Cumberland Caverns este o peșteră turistică ce a fost descoperită în anul 1810 având o dezvoltare de 51 kilometri. Concertele sunt găzduite aici în sala botezată Volcano Room la aproximativ 100 metri sub pământ.

Când a fost considerată pentru prima dată ideea de a organiza concerte în peșteră, au fost chemați ingineri de sunet pentru a evalua potențialul sălii. Rezultatul a fost peste așteptări. Pereții neregulați ai peșterii ajută la crearea unor condiții acustice mai bune dacât orice structură construită de om, astfel că nu este necesară utilizarea amplificatoarelor audio în timpul spectacolelor muzicale.

Recent, rețeaua de televiziune americană PBS a decis realizarea unui show televizat în care sunt transmise concerte de bluegrass susținute în Cumberland Caverns de cunoscuți artiști ai genului.

Sursa:

Niciun comentariu: