2011-11-18

Peștera Poarta lui Ionele reamenajată pentru turiști

(foto: locuri-interesante-din-romania.blogspot.com)
Astăzi, 18 noiembrie, va avea loc recepția lucrărilor de reabilitare a căii de acces la Peștera Poarta lui Ionele din comuna Gârda. Vor participa reprezentanți ai primăriei, ai Parcului Natural Apuseni și ai constructorului.

Lucrările de reabilitare au fost demarate anul acesta în luna mai și au presupus lucrări de amenajare a accesului în peșteră, construcția unui punct de informare turistică și lucrări la sistemul de iluminare din peșteră. Valoarea totală a proiectului, respectiv a lucrărilor efectuate, este de 2,73 de miliarde de lei vechi, banii fiind asigurați din fonduri de la bugetul local și dintr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Peștera Poarta lui Ionele se află la circa 10 kilometri de Arieșeni în versantul drept al Cheilor Ordâncușei. Din luna decembrie a acestui an, peștera Poarta lui Ionele va intra din nou în circuitul turistic, astfel că toți cei doritori vor putea s-o viziteze.

În zonă se mai lucrează și la amenajarea drumului de acces spre Gheţarul Scărişoara, lucrări ce ar trebui să fie finalizate în luna mai 2012.

Sursa:

Niciun comentariu: