2011-09-04

Muzeul de Istorie Naturală "Grigore Antipa" se redeschide pe 17 septembrie

Peștera din Muzeul "Grigore Antipa" (foto:www.antipa.ro)

Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din București a fost închis în anul 2009 pentru a intra într-un amplu program de reorganizare și modernizare. Iată că acest lung proces a ajuns la final și muzeul își va deschide ușile pentru public în data de 17 septembrie 2011, potrivit informațiilor postate pe site-ul muzeului.

Noua forma de expunere îi așteaptă pe vizitatori cu touch screen-uri, proiecții video, sunete și lumini speciale pentru o experiență.

Printre expozițiile muzeului se află una mai aparte denumită Peștera. Nu este o expoziție nouă. Ea a fost inaugurată cu ocazia sărbătoririi centenarului Emil Racoviță la 19 noiembrie 1967, fiind unica în lume la acea dată. Este o realizare deosebită combinând materiale originale cu mulajele unor formațiuni interesante prezente în peșteri din România. 
Galeria lungă de 11 metri este decorată cu stalactite, stalagmite, coloane, draperii și alte formațiuni, un lac în miniatură, o colonie de lilieci și resturi de Ursus spaeleus. Site-ul muzeului prezintă în secțiunea tur virtual imagini panoramice din Peșteră. Puteți vedea imagini din expoziția amintită aici, aici și aici.

Niciun comentariu: