2011-09-29

Eurospeleo forum Marbella 2011 la final

Cea de-a 6-a ediție a EuroSpeleo Forum a luat sfârșit. Evenimentul a reușit să strângă aproximativ 200 de speologi europeni din 14 țări. Cu această ocazie FSE a decis numeroase noi acțiuni speologice în domenii diverse, spre exemplu în proiecte ca Shale Gas, Web-TV, Femeile și Speologia, baza de date cu expediții, și multe altele. FSE va anunța curând cum puteți participa la aceste noi proiecte.

Tot în cadrul European Forum, au fost acordate granturi pentru:
  • EuroSpeleo Protection Label 2011 pentru proiectul intitulat Monitoring of Proteus anguinus via Internet connection propus de Societatea pentru Biospeologie din Slovenia (www.tular.si) care a primit din cadrul grantului FSE 500 euro și 500 metri de coardă Beal.
  • datorită numărului mare de proiecte propuse, juriul a decis acordarea unui al doilea grant proiectului Protection of 'Trou des Vents d'Anges' Cave propus de Speleo Corbieres Minervois (www.exploscm.canalblog.com) din Franța, proiect care a primit un grant în valoare de 200 euro și echipament Aventure Verticale în valoare de 500 euro.
Mai multe informații despre aceste proiecte pot fi obținute la adresa protection@eurospeleo.org.

Anul viitor va avea loc ediția a 7-a a EuroSpeleo Forum în Muotathal, Schwyz, Elveția între 28 septembrie și 1 octombrie 2012.

Niciun comentariu: