2011-09-04

Al 3-lea Simpozion de Speologie din Orientul Mijlociu

Sigla Spéléo Club du Liban
Între 23 și 25 septembrie va avea loc cel de-al 3-lea Simpozion de Speologie din Orientul Mijlociu. Evenimentul ce are ca scop creare unui cadru pentru discuții referitoare la speologie în Orientul Mijlociu este organizat o dată la 5 ani. Ediția din acest an a simpozionului este organizată de Spéléo Club du Liban în colaborare cu Consiliul Național pentru Cercetări Științifice din Liban sub patronajul Uniunii Internaționale de Speologie. Universitatea Saint-Esprit de Kaslik în orașul Jounieh, Liban va fi gazda simpozionului din acest an.

Pentru cu simpozionul coincide cu cea de-a 60-a aniversare a Spéléo Club du Liban, clubul se va folosi de acest prilej pentru a-și prezenta rezultatele explorative obținute în ultimii cinci ani, incluzând descoperirile din peșterile Rahweh și Kassarat precum și descoperirea celui mai lung tub de lavă din Orientul Mijlociu având o dezvoltare de 1615 metri.

În primele două zile programul simpozionului se va axa pe prezentări ce au fost împărțite pe patru categorii: speologie tehnică, speologie științifică, managementul și protecția carstului și spelemedia. În ultima zi, speologii vor putea vizita peșterile locale.

Sunt invitați să participe oameni de știință și speologi din întreaga lume. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul oficial al simpozionului.

Niciun comentariu: