2011-12-02

Un concurs de artă contemporană cu tema "Rat d'art volant"


Comité Spéléologique Régional Midi-Pyrénées și Comité Départemental Spéléologique de l’Aveyron care se ocupă deorganizarea congresului de speologie din Franța de la Millau în 2013, propun un concurs de artă contemporană. Concursul va fi organizat cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani împliniți de Federația Franceză de Speologie și a celei de-a 8-a ediții a Euro Speleo Forum care vor avea loc între 10 și 20 mai 2013 la Millau.

Concursul este deschis tuturor artiștilor europeni și are ca temă liliacul. Sunt admise în concurs picturi și arte conexe și sculpturi. Nu sunt admise arte digitale și fotografii.

Data pentru propunerea înscrierilor în concurs este 31 marzo 2012 urmând ca operele de artă să fie terminate până la finalul anului 2012. Un juriu compus din profesioniști din comunitatea artistică, culturală și speologică va alege 28 dintre operele propuse. Numărul simbolizează numărul membrilor Federației Speologice Europene.

Va fi organizată o expoziție itinerantă care va fi prezentă în perioada 10 - 20 maio 2013 la Millau (Aveyron) pentru decernarea premiilor. Pentru fiecare categorie se va acorda un premiu: un premiu pentru sculptură, unul pentru pictură și arte conexe, fiecare premiu fiind în valoare de 3.000 €. Publicul va selecționa trei opere care vor primi câte un premiu de 800 €.

La momentul expedierii operelor participanții trebuie să indice valorile lor. În cazul în care una din opere se vinde în cadrul acestui concurs, artiștii vor face o donație de cel puțin 20% din valoarea prețului către Comité Départemental de Spéléologie de l’Aveyron.

Date de contact: ratdartvolant@yahoo.fr
Concours Rat d’Art volant, 67bis chemin de Bouysse 12 100 Millau.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul dedicat congresului în documentul care descrie proiectul concursului.

Sursa:

2 comentarii:

Anonim spunea...

unde ma pot inscrie? trebuie neaparat ca picturile/sculpturile sa fie terminate pana la sfarsitul lunii martie sau ne inscriem doar cu numele?

Ștefan spunea...

Regulamentul postat pe site-ul concursului (http://www.millau2013.ffspeleo.fr/concours_art.php) spune ca inscrierile se fac prin mail la adresa specificata prin trimiterea formularului de inscriere.
Din pacate nu stiu mai multe informati decat cele disponibile pe pagina concursului. Cred ca cel mai bine ar fi un mail trimis la adresa de contact la care sa fie adresate intrebarile.

Succes! :)