2011-12-14

Congresul Internațional cu privire la Cercetarea Științifică în Peșterile Turistice

În perioada 13-15 septembrie 2012 va avea loc Congresul Internațional cu privire la Cercetarea Științifică în Peșterile Turistice (International Congress on "Scientific Reasearch in Show Caves"). Congresul este organizat de Institutul pentru Cercetarea Carstului ZRC SAZU, Parcul Škocjanske jame, Grotta Gigante S.A.G./Velika jama v Briščikih și Universita degli studi di Trieste, Departamentul de geoștiințe.

Evenimentul va fi găzduit de parcul Škocjanske jame din Slovenia și, după cum sugerează și denumirea, se va axa pe cercetarea științifică în peșterile turistice.Peșterile turistice reprezintă un mediu subteran special unde se întâlnesc procesele naturale caracteristice oricărei peșteri, dar în care impactul uman oferă probleme semnificative ce trebuie studiate.

Sunt invitați să perticipe atât managerii de peșteri turistice cât și oameni de știință implicați în studiul acestora pentru a discuta aspecte precum impactul uman asupra peșterilor, cum este măsurat acesta și ce măsuri pot fi luate pentru minimizarea lui.

Programul preliminar:

  • Ziua 1 (12.09.2012) - Sosirea participanților
  • Ziua 2 (13.09.2012) - Prelegeri, discuții și vizită în peșterile Škocjan Caves
  • Ziua 3 (14.09.2012) - Prelegeri, discuții și excursie la Grotta Gigante/Velika jama v Briščikih
  • Ziua 4 (15.09.2012) - Prelegeri, discuții și excursie în Peștera Postojna
  • Ziua 5 (16.09.2012) - Plecarea participanților

Taxa de înscriere este de 400 euro și include cazarea, masa pauzele de cafea, materialele conferinței, recepția și excursiile. Taxa fără cazare și masă este de 160 euro covers refreshments and coffee breaks, conference materials, reception and conference excursions. Data limită pentru înregistrare timpurie este 30 martie 2012. A treia circulară va fi trimisă în luna mai 2012 participanților înregistrați.

Limba oficială de desfășurare a congresului este limba engleză. O parte din lucrările prezentate vor fi selectate pentru publicare în Acta Carsologica.


Sursa:

Niciun comentariu: