2011-12-10

Karst Hydrogeology and Geomorphology

Publicată pentru prima dată în anul 1989, Karst Geomorphology and Hydrology a devenit o carte de bază în ceea ce privește studiul carstului. În ultima ei versiune republicată în anul 2007 cartea prezintă schimbări și adăogiri substanțiale.

Prima jumătate a cărții conține o prezentare sistematică a cineticii proceselor de disoluție, a echilibrelor chimice și a legilor fizice de curgere legate de mediile carstice. Include detalii referitoare la numeroși factori de mediu care complică evoluția chimică, cu o critică a măsurătorilor ratelor de eroziune carstică.

A doua jumătate a cărții este dedicată clasificărilor sistemelor carstice și influenței climatului și a schimbărilor climatice asupra dezvoltării carstului. În partea finală sunt incluse capitole referitoare la managementul surselor de apă carstice și la aspectele importante legate de managementul mediului carstic.

Cartea nu este disponibilă în întregime online, dar puteți vizualiza secțiuni din ea oferite de site-uri precum Amazon, Wiley și Google Books (preview atașat și mai jos).

Niciun comentariu: