2011-12-03

Karst Environments: Karren Formation in High Mountains

O carte publicată în anul 2010 la editura Springer tratează subiectul lapiezurilor  formate la altitudini mari. Cartea se intitulează Karst Environments: Karren Formation in High Mountains și a fost scrisă de Márton Veress, profesor în Departamentul de Geografie Fizica al Universității de Vest din Ungaria.

Axată pe formarea lapiezurilor la altitudini mari, în mod special în Alpii Europeni, cartea de față rezumă rezultatele științifice ale observațiilor sistematice obținute în urma muncii de teren, precum și interpretările datelor colectate. Autorul, Márton Veress, carea lucrat în domeniu timp de mai mult de 15 ani, prezintă condițiile și procesele în care se formează lapiezurile de altitudine împreună cu proprietățile acestor forme de relief.

Capitolele introductive oferă o prezentare generală a lapiezurilor și, în același timp, prezintă istoria cercetărilor cu privire la mediile carstice situate la mari altitudini. În capitolele următoare sunt prezentate detalii cu privire la locațiile din care s-au prelevat mostre și localitățile studiate precum și procedurile experimentale utilizate. Se prezintă detalii despre vărsta și dezvoltarea lapiezurilor, caracteristici generale și multe alte informații utile în domeniu.

Cartea nu este disponibilă online gratuit dar puteți vizualiza secțiuni din ea oferite de site-uri precum Amazon, Springer și Google Books (preview atașat mai jos)

Niciun comentariu: