2012-01-11

Cultural life of caves - Simpozion internațional


Între 18 și 21 ianuarie 2012 va avea loc, în Turcia, Simpozionul Internațional cu titlul Cultural life of caves: From palaeolithic shamans to seven sleepers. Simpozionul va fi găzduit de Muzeul Pera din Istanbul și este organizat de Fundația Suna-İnan Kıraç, Institutul de Cercetări din İstanbul în colaborare cu Institutul pentru Arheologie și Lumea veche Joukowsky din cadrul Universității Brown (SUA).

Această conferință interdisciplinară va reuni oameni de știință ce studiază umanitatea și științele sociale pentru a reflecta asupra bogăției culturale deținute de peșteri de-a lungul istoriei. Conferința va oferi diferite perspective inter-culturale asupra felului în care diverse societăți au imaginat, au modificat, au pictat, au venerat, s-au temut de sau s-au adăpostit în peșterile din jurul lor.

Lucrările ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului vor fi publicate într-o publicație comună a institutului Joukowsky, Suna și a fundației İnan Kıraç.

În documentul asașat puteți citi mai multe informații despre eveniment și despre lucrările ce vor fi prezentate la simpozion.



Sursa:
International Symposium January 18-21

Niciun comentariu: