2012-01-16

Al 18-lea Simpozion Internațional dedicat Ursului de Peșteră


În perioada 20-23 septembrie 2012 va avea loc, la Herculane, ce-a de-a 18 ediție a Simpozionului Internațional dedicat Ursului de Peșteră (International Cave Bear Symposium). Ediția din acest an va găzdui un workshop cu titlul Fossil remains in karst deposits and their role in reconstructing Quaternary paleoclimate and paleoenvironments.

În timp ce simpozionul are ca subiect principal ursul de peșteră, workshopul este menit să faciliteze perticiparea cercetătorilor din alte zone ale știițelor pământului care ar putea să contribuie la o mai bună înțelegere a tratigrafiei depozitelor speleale, a tehnicilor de datare, a taphonomiei ansamblurilor de fosile și semnificația lor  pentru reconstrucții paleoclimatice.

Sunt așteptate lucrări despre urși de peșteră și alte mamifere mari (precum hiena de peșteră, leul de peșteră, etc.) descoperite în peșteri sau zone carstice. Pe de altă parte workshopul dorește să prezinte lucrări pe teme ca:
  • metode și tehnici pentru datarea directă a rămășițelor fosile;
  • metode combinate în datarea profilelor stratigrafice în peșteri;
  • tehnici folosite pentru reconstrucția unor medii din trecut și a oscilațiilor climatice din depozite speleale;
  • izotopi stabili din rămășițe fosile și aplicațiile lor în reconstrucția mediilor;
  • pregrese și limitări ale tehnicilor aDNA.
Mai multe informații despre înscriere, taxe și programul simpozionului puteți afla de pe site-ul ICBS 2012 sau din circulara atașată mai jos.

Niciun comentariu: