2012-04-05

Tabără internațională de topografie subterană

În perioada 4-12 august 2012 va avea loc Tabăra Internațională de Topografie Subterană - Topo Sorbas 2012. Locația aleasă pentru tabără este carstul în gips de la Sorbas, Almeria, Spania.

Obiectivul principal al taberei este detalierea și extinderea hărților topografice ale complexului cavernicol din carstul în gips Sorbas. Acest sistem carstic este împărțit în zece sectoare diferite. În timpul tabere eforturile vor fi concentrate pe sectoarele majore ale zonei cum ar fi sectorul Viñicas sau sectorul Tesoro Norte fără exclude sectoarele Rio Aguas sau Hueli. Mai multe informații despre obiective puteți citi aici (engleză).

Tabăra este organizată de Clubul de Speologie Almeria împreună cu Federația de Speologie Andaluză și este deschisă tuturor speologilor înteresați de lumea topografiei subterane și care doresc să contribuie la studiul carstului de la Sorbas. Mai multe informații despre organizare puteți citi aici (engleză) iar pentru înscrieri folosiți formularul de înregistrare.

Sursa:

2 comentarii:

Cristian spunea...

O curiozitate: la noi se fac astfel de lucrari, de cartografiere a pesterilor? Si, daca da, in ce stadiu sunt?

Ștefan spunea...

Sigur ca se fac si la noi. Asociatiile de speologie din Romania se ocupa de explorarea si mai apoi cartografierea pesterilor. Hartile realizate sunt mai apoi trimise la cadastrul pesterilor din Romania.

Daca te intereseaza sa afli mai multe despre acest subiect ai putea sa participi la scoala de cartografie si topografie in subteran care se organizeaza in fiecare an.