2012-04-10

Festival de film speologic la Karlovac, Croația

Secțiunea Speologică a Asociației Montane “Dubovac” din Karlovac, Croația organizează a doua ediție a Festivalului de film speologic. Festivalul din acest an va avea loc pe data de 29 septembrie.

Organizatorii consideră că cea mai bună metodă de a prezenta lumea subterană persoanelor care nu sunt familiare cu aceasta este aceea de a-i duce acolo pentru a experimenta senzația descoperiri de noi locuri și specii.

Aceste priveliști au fost un privilegiu deținut de un număr mic de persoane, dar astăzi datorită numărului mare de speologi amatori și profesioniști ce prezintă interes în realizarea de filme și bineînțeles datorită tehnologiei moderne, deosebita lume subterană poate fi prezentată oricui prin filmări.

Prima ediție a festivalului i-a adus pe spectatori mai aproape de tărâșurile dureroase prin galerii înguste, de oboseala de după ore lungi de escaladă și poate a presărat puțina frică pe durata secvențelor cu scafandrii speologi, iar, în cele din urmă de cea mai frumosă senzație atunci când vezi că peștera “continuă”!

Anul acesta se dorește atragerea unui număr mai mare de persoane și unirea eforturilor cu cele ale speologilor din alte țări în speranța că acest festival va deveni unul tradițional.

Detalii suplimentare vor fi trimise prin al doilea anunț în luna iulie. Până atunci, pentru întrebări și sugestii îl puteți contacta pe coordonatorul proiectului, Damir Basara la numărul de telefon: +385 (0)98 890685 sau prin, e-mail: damir.basara@ka.t-com.hr.

Sursa:

Niciun comentariu: