2012-04-03

Echipament pentru expediții spațiale testat în peșteri din Austria

În perioada 27 aprilie - 1 mai 2012, Forumul Spațial Austriac va efectua o serie de teste premergătoare pentru o viitoare expediție spațială pe Marte în două binecunoscute peșteri din Austria: Rieseneishöhle și Peștera Mamut.

Cu această ocazie va fi testat cea mai avansată versiune a costumului simulator spațial Aouda.X și vor fi realizate experimente geofizice și biologice.

După o serie de teste pregătitoare în tuburi de lavă din Mendig, Germania și peștera Koppenbrueller din Austria, echipa crește complexitate și fidelitatea testelor efectuate adăugând factori externi și extinzând infrastructura de suport cu un sistem de comunicare între echipa din interiorul peșterii și un centru rudimentar de suport.

Testele ce vor avea loc în masivul Dachstein, în pregătirea unei misiuni mai ample ce va urma să aibă loc în luna februarie 2013, în Africa de Nord, au fost planificate în principal pentru a realiza o verificare completă a simulatorului Aouda.X în versiunea sa cea mai recentă. Echipele implicate vor avea ocazia să studieze comportamentul echipamentului în diverse ipostaze implicând utilizarea unei serii de instrumente.

Ca obiectiv secundar se dorește studiul peșterilor din zona Dachstein ca regiune model pentru peșterile de pe Marte și a vieții în condiții extreme.

Sursa:

Niciun comentariu: