2012-02-26

Școală de fotografie în subteran - Pictură în întuneric 2012

Societatea Națională de Speologie anunță organizarea celei de-a IX-a ediții a școlii anuale de fotografie în peșteră. Școala se adresează speologilor și pasionaților de fotografie interesați să aprofundeze sau să experimenteze fotografia în peșteră, cu nivel de pregătire mediu în domeniul fotografiei și nivel începator sau mediu în fotografia în peșteră.

Școala se va desfășura în perioada 26 aprilie - 1 mai 2012 la Casa de Piatră - Comuna Arieșeni, județul Alba.

Lectorii care vor ajuta la formarea viitorilor fotografi de peșteră sunt: Profesor Dr. Iosif Viehmann (AAF, FIAP), Ovidiu Guja și Iosif Gergely.

Taxa de participare este de 320 lei și acoperă școlarizarea, echipamentul speologic colectiv, echipament fotografic colectiv (blitz, surse de iluminare), suport de curs în varianta CD, cazare în condiții de cabană de munte, acces la bucătărie.

Echipament necesar:
  • pentru cazare în condiții de priciuri: sac de dormit, izolir;
  • pentru peșteră: salopetă, cizme de cauciuc (sau bocanci), cască cu sistem de iluminare frontal, sac pentru transportul echipamentului (banană speologică - poate fi și un simplu rucsăcel).
  • pentru fotografie: aparat digital cu opțiune manual și timp de expunere min. 8 s, trepied
Masa se va lua în regim de autogospodărire asigurată de fiecare din participanți.

Numărul participanților este limitat la 12. Vârsta minimă de participare este de 16 ani împliniți în decursul anului 2011. Pentru participarea la activități, participanții cu vârsta sub 18 ani vor avea nevoie de acordul scris al ambilor părinți.

Participanții care achită taxa de înscriere până la 31 martie 2012 beneficiază de o reducere de de 20%. Membrii SNS înscriși până la 31 decembrie 2011 și care nu au mai participat la școală beneficiază de gratuitate. Membrii SNS pot beneficia la cerere de o reducere de 50%.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: snsro@snsro.ro. Cei interesați sunt rugați să precizeze în cererea de înscriere numele, vârsta, date de contact (adresa, telefon), organizația (dacă este cazul), precum și câteva cuvinte despre experiența fotografică, experiențele montane și/sau speologice anterioare.

Imagini de la școlile din anii precedenți pot fi vizualizate pe site-ul SNS. Informații suplimentare pot fi obținute la snsro@snsro.ro, la tel: 0744-799248 sau pe www.snsro.ro. 

Sursa:

Niciun comentariu: