2012-03-09

Decouvert 2012 - Stagiu de inițiere în speologie


Asociația Română de Educație Speologică cu sprijinul Federației Române de Speologie, Școlii Române de Speologie, Administrației Situl Natura 2000 și  Clubul de Speologie Cristal organizează a XIV-a ediție a stagiului de inițiere în speologie.

Stagiul se va desfășura în perioada 19-22 aprilie 2012 în zona Șuncuiuș (Munții Pădurea Craiului), Cabana „La Castel”, Comuna Șuncuiuș (județul Bihor).

Lnivelul tehnic al stagiului a fost inititulat Decouverte (pentru inițiere în speologie), iar diploma finală va atesta capacitatea cursantului de a parcurge autonom peșteri de gradul II (peșteri orizontale sau în pantă cu strâmtori, târâșuri, ramonaje și/sau traversări, care pot avea cursuri de apă lente și de mică adâncime, dar în care nu există pericolul de cădere în apă sau de inundare la viituri; parcurgerea lor nu necesită echipament special)

Condiţii generale de participare

  • Completarea și expedierea formularului de înscriere până la data de 11 aprilie 2012, prin e-mail, la adresele de e-mail  cristinaianc_arh@yahoo.com, kd_adi@yahoo.com și speocristal@yahoo.com.
  • Achitarea taxei de participare, în valoare de 300 RON, până la data de 11 aprilie 2012 în contul Asociației Române de Educație Speologică
Taxa de participare include:
  • Instruirea asigurată de cadre ale Școlii Române de Speologie
  • Cazarea "La Castel" (Șuncuiuș), la căsuțe. Repartizarea în camere se va realiza în funcție de preferințe în ordinea înscrierilor.
  • Materiale colective, accesul la poligoane, buletinul de stagiu și diploma finală de atestare.
  • Mic dejun și cină zilnic
Vârsta minimă necesară pentru participare este de 14 ani (pentru stagiarii sub 18 ani este nevoie de acordul scris și legalizat la notariat al părinților).

Cursanții trebuie să posede în mod obligatoriu:

  • Echipament personal în conformitate cu normele SRS
  • Asigurare de accidente valabilă pe perioada de desfășurare a Școlii Naționale de Speologie.
  • Adeverință medicală cu specificația “apt pentru practicarea speologiei” (nu mai veche de 3 luni).

Organizatorii pot pune la dispoziţia cursanților, contra cost, echipament speologic individual.

Peșterile care se află în program sunt: Peștera Vântului , Peștera Bătrânului, Peștera Stânul Ciuții și Peștera Moanei.

Dimensionarea școlii permite un număr de maxim 20 cursanți, motiv pentru care înscrierile se vor face în ordinea confirmării achitării taxei de participare. În cazul în care numărul de înscrieri depășește numărul maxim, membrii FRS cu cotizația plătită pe anul 2012 vor avea prioritate.

În caz de renunţare, taxa de participare se returnează în proporție de 50% doar până la data de 18 aprilie 2012. Nu se acceptă înscrieri la fața locului.

Informații suplimentare se pot obține la:
Cristina Ianc, e-mail: cristinaianc_arh@yahoo.com, tel: 0745090223
Adrian Kondacs, e-mail: kd_adi@yahoo.com, tel: 0740245289
Lucian Hulban, e-mail luci_hulban@yahoo.com ,tel:0745937716

Sursa:
Decouvert 2012

Niciun comentariu: